Gehaktbal Oerbal op stok Dave's Oerburger
Terug naar de basis
  • 27 oktober, 2017
  • Mariëlle Schiphorst - Dolman

Van Oerbal naar Oerburger naar Oerballetje

Wist je dat het (lees: Sfeer en Smaak) allemaal begon met de ‘Oerbal’ van Dave? Een steengoede gehaktbal. Vol van smaak en perfect te combineren met een winterse spinaziestamppot die Dave iedere winter maakt. Wij krijgen er geen genoeg van! Dat gold ook voor de familie en vrienden van Dave. Want al snel werd die gehaktbal platgeslagen en gegrild tijdens menig barbecue feestje.

Wat die gehaktbal en hamburger met Sfeer en Smaak te maken hebben? Alles! Even in het kort…

Dave’s Oerburger
In 2014 werd de signatuur hamburger van Dave – die vanaf dat moment ‘Dave’s Oerburger’ werd genoemd – tijdens een contest van Heinz door o.a. topchef Ron Blaauw bekroond tot de beste hamburger van Nederland. Vanaf dat moment was de Oerburger een graag geziene ‘gast’ tijdens menig (bedrijfs)feest en barbecue. Het merk Dave’s Oerburger werd opgericht en heel Nederland maakte kennis met de bekroonde hamburger.

Het ontstaan van Sfeer en Smaak
Dave is een gepassioneerde ondernemer die niets liever doet dan het creëren van een onvergetelijke beleving voor zijn opdrachtgevers. Het is dan ook niet vreemd dat het merk Dave’s Oerburger een vlucht nam. Dave en zijn team bakten niet alleen burgers, ze maakten hier een ware beleving van. De unieke smaak van de hamburger, de stijlvolle setting en een flinke dosis enthousiasme zorgden samen voor het succes van Dave’s Oerburger. De vraag van onze opdrachtgevers ging al snel verder dan alleen het serveren van de beste burger van Nederland. We werden ook steeds vaker gevraagd voor de organisatie, de creatie en de realisatie van uiteenlopende evenementen en (bedrijfs)feesten. Je begrijpt: de naam Dave’s Oerburger dekte de lading van onze dienstverlening niet meer volledig. Het merk Sfeer en Smaak – zoals je het nu kent – werd daarom in het leven geroepen, met Dave’s Oerburger als label.

Oerballetje op stok
Inmiddels heeft Dave een club collega’s (sfeer- en smaakmakers genaamd) om zich heen verzameld die zich met dezelfde passie en energie inzetten om onvergetelijke events en (bedrijfs)feesten neer te zetten. Met z’n allen blijven we in ontwikkeling en nieuwe sfeer- en smaakideeën creëren. Dat betekent bijvoorbeeld dat we voor iedere klant een passend foodaanbod neerzetten waarbij we onze creativiteit vaak de vrije loop kunnen laten. Toen recentelijk de vraag kwam naar unieke maar vooral no-nonsense hapjes, dachten we direct aan de ‘Oerbal’ waarmee het allemaal begon. We maakten een minivariant en serveerden ‘m op stok met een subtiele topping, voor de liefhebber omwikkelden we ‘m met krokante bacon.

We zijn ontzettend trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, vooral wanneer we ons bedenken dat het een aantal jaren geleden allemaal begon met die ontzettend lekkere gehaktbal. We presenteerden de oerballetjes op stok dan ook vol trots! Extra leuk: de gasten volop zien genieten van dit smaakvolle hapje.

Culinair genieten?